Siria: Arhiepiscopia Grec-Ortodoxa din Homs si-a redeschis portile

Dupa incheierea luptelor din Homs (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), locuitorii au revenit la casele lor, pentru a-si revedea bunurile. Cartierele in care au avut loc luptele au fost complet distruse, inclusiv lacasurile de cult.

Arhiepiscopia Grec-Ortodoxă, situata în cartierul Bostan Al-Diwan, s-a redeschis si ea, în ciuda faptului ca cel de-al doilea etaj al clădirii a fost distrus.

Arhiepiscopia este deschisa zi și noapte, pentru a-i ajuta pe locuitorii orasului sa-si refaca propriile case, în colaborare cu Patriarhia. In acest sens, o serie de produse alimentare și destinate necesităților de bază, sunt distribuite.

Mitropolitul Georges (Abu Zakhem) a declarat pentru mass-media că 11 biserici au fost distruse sau avariate si patru sedii episcopale.

Întoarcerea locuitorilor a fost marcată de o rugăciune în prezența tuturor ierarhilor, în Biserica Braul Maicii Domnului, a ortodocșilor siriaci.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.