Eveniment istoric inedit: Calugarii din Meteora au fost nevoiti sa faca alpinism (video)

Călugării din Meteora a trebuit să escaladeze muntele, pentru a ajunge la Schitul Sfantului Grigore, in dorinta de a oficia acolo o Sfânta Liturghie. Acesta a fost un moment istoric pentru comunitatea monahală din Meteora, deoarece este prima slujba care are loc la Schitul Sfantului Grigore, în ultimii 50 de ani.

Initiativa a fost luata de catre comunitatea monahală a Meteorei, în colaborare cu Departamentul de Pompieri din Kalabaka. Liturghia a avut loc la Schitul Sfantului Grigorie, lângă schitul Sfantului Antonie.

Schitul este situat la 50 de metri și poate fi accesat doar prin alpinism. Departamentul de Pompieri din Kalabaka a fost, deci, esențial pentru acest eveniment istoric.

Agentia Lacasuri Ortodoxe va pune la dispozitie, in galeria media a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro) un material video suprins cu aceasta ocazie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.