LIban, Sidon: Statueta unica a unui preot fenician, descoperita pe un sit arheologic

O statuie a unui preot fenician (foto – NBC News) a fost descoperita pe un sit de sapaturi din orașul de sud Sidon, împreună cu alte antichitati – o descoperire unica pentru Liban în ultimii zeci de ani, conform anuntului unei echipe a British Museum, citata de Daily Star.

Statuia preotului, inalta de 115 centimetri și datând din secolul al șaselea, a fost gasita pe sit-ul Freres College, care a fost excavat in ultimii 16 ani, conform anuntului șefului de excavare, Claude Doumit Serhal, facut in cadrul unei conferințe de presă, organizata la Direcția Libaneza Generală de Antichități.

“Nimic comparabil nu a mai fost gasit in Liban, de la începutul anilor 1960, și doar trei alte exemplare provenite din Sidon, Umm al-Ahmed și Tyre se afla în Muzeul National Beirut”, sustine declarația.

Figurina ilustreaza un bărbat purtând un kilt plisat, cunoscut sub numele de “shenti”, cu un pandantiv la talie. Mâna stângă este într-o pozitie de pumn închis și deține un obiect necunoscut, “probabil, un pergament ​sau o batistă”, potrivit declarației.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.