Muntele Athos: vizita istorica a liderilor Bisericii Ortodoxe Copte. Apropiere intre Biserici (foto)

Conform unei informatii transmise pe adresa redactiei noastre de catre reprezentantul serviciuiui de presa ecumenic al Bisericilor Ortodoxe Orientale CPO, Kisa Dora, delegat in Serbia, Balcani si Regiunea Europei Rasaritene, cu binecuvantarea Papei Tawadros al II-lea, o delegație la nivel înalt din Biserica Ortodoxă Coptă a Alexandriei și a Intregii Africi a efectuat in aceste zile o vizită istorică în Republica monahala a Sfantului Munte Athos.

Arhimandritul Efrem, staret al Mănăstirii Vatoped, din Muntele Athos, a primit delagatia copta.

Delegația coptă a fost condusă de Episcopul Anba Paulose de Atena și Intreaga Grecie și i-a inclus pe Episcopul Julius al Egiptului Antic, Episcopul Anba de Rasarit, Episcopul Makary de Shubra de Sud și alți prelați.

S-au purtat, cu aceasta ocazie, discuții detaliate despre traditia copta monastica și tradițiile monahale ortodoxe rasaritene. De asemenea, s-a mai discutat situația actuală a creștinilor copți din Egipt.

Staretii de pe Muntele Athos au transmis salutări speciale Papei Tawadros.

Delegația s-a mai întâlnit și cu Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al Intregii Grecii, Primat al Bisericii Greciei. Delegația coptă a transmis salutari de dragoste din partea Papei Tawadros, Bisericii Ortodoxe a Greciei si, reciproc, un mesaj special de salut a fost transmis de către Arhiepiscopul Ieronim, Papei Tawadros al II-lea. In galeria media a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro) gasiti 8 fotografii de la acest eveniment istoric.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.