Rusia se declara suprinsa: OSCE, ONU si Crucea Rosie raman tacute. Copiii din Ucraina, in pericol

Rusia este în căutarea unor modalități de evacuare a copiilor din sud-estul Ucrainei, dar ar fi periculos și ilegal să faca acest lucru acum, a declarat reprezentantul rus pentru drepturile copilului, Pavel Astakhov.

“Evident, o astfel de operațiune ar fi total ilegala. În plus, ar prezenta un risc enorm pentru viața copiilor, în primul rând. De acum, excludem această opțiune, dar ramanem încă în căutarea unor modalități de a-i proteja. Ne-am adresat Organizației Națiunilor Unite, Crucii Roșiii, serviciul Federal al Migrației”, a zis Astakhov, citat de radioul Vocea Rusiei, care a amintit ca a primit grămezi de cereri de ajutor din Ucraina.

Avocatul Copilului s-a mai declarat, de asemenea, surprins să vada că organizațiile internaționale, precum OSCE, ONU și Crucea Roșie rămân tăcute în această privință.

“Aceasta este treaba lor, ca si a altora. Crucea Roșie Internaționala trebuia să fi fost acolo în primul rând, de îndată ce primele focuri au fost trase. Totuși, nu este nimeni, nici misiuni umanitare nu sunt acolo”, a spus Astakhov, menționând că autoritățile de la Kiev nu sunt interesate de situația copiilor.

Astakhov a mai trimis, de asemenea, o scrisoare, șefului Organizației Națiunilor Unite, Ban Ki-Moon, informându-l despre situația din sud-estul Ucrainei, unde familiile sunt împușcate în timp ce încearcă să părăsească regiunea lovită de criză.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.