Rusia: Patriarhul ortodox al Bulgariei, in Sankt Petersburg

In Gara Moscova din sankt petersburg (foto), in urma cu doua zile, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Bulgare și suita sa, au fost întâmpinați de către Mitropolitul Varsanufie de Sankt-Petersburg și Ladoga, cancelar al Patriarhiei Moscovei, Arhiepiscopul Ambrozie de Petergof, Episcopul Nazary de Kronstadt, clerici din Sankt-Petersburg și guvernatorul Poltavchenko, alaturi de oficiali ai orasului.

Ieri, delegația bulgară a vizitat Lavra Alexander Nevsky a Sfintei Treimi, Manastirea Novodevici a Învierii, Manastirea Sfantul Ioan de Kronstadt și Academia Teologică Sankt Petersburg.

Astazi, 29 mai 2014, in Ziua Înălțării, întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Rusă și Bulgară au oficiat slujba Sfintei Liturghii in Catedrala Maicii Domnului din Kazan, în Sankt-Petersburg.

Ulterior, Patriarhul Neofit a oficiat o slujba a parastasului, la Catedrala Sfintii Petru și Pavel, la mormântul împăratului Alexandru Nicolaevici, Tarul Liberator, care este comemorat in cadrul fiecarei Sfinte Liturghii, în bisericile din Bulgaria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.