Slobozia: Expozitie nationala de pictura, procesiune in Parcul Tineretului si hram la Catedrala (foto)

Ieri, 29 mai 2014, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia şi-a sărbătorit hramul.

Programul zilei a debutat la ora 8:30, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu săvârşind Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi Dumitru Drăghici de la Protopopiatul Slobozia și Mihail Zotta de la Protopopiatul Lehliu şi de un sobor ales de preoţi şi diaconi.

La vremea predicii, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre marea prăznuire a Înălţării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este şi pomenirea eroilor neamului.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotesit iconom pe preacucernicul părinte protopop Mihail Zotta, de la parohia Lehliu Gară I, Protopopiatul Lehliu.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârşită slujba Parastasului, pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare.

Tot în această zi, la orele 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a VI-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia, în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii care au prezentat cele mai frumoase lucrări. Preasfinţia Sa a împărţit daruri tuturor copiilor prezenţi la acest vernisaj.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.