Ucraina: o mina a explodat langa biserica din Slaviansk. O femeie a fost ucisa

In aceste zile, o explozie a unei mine a ucis cel putin o femeie, în apropiere de Biserica Icoanei Maicii Domnului Derjavnaia, în districtul Artyom, Slaviansk.

Biserica a fost, de asemenea, deteriorata: explozia minei facand sa fie sparte cinci ferestre, o parte a fatadei a fost afectata, iar gardul bisericii a fost distrus. Mina a fost detonata la o distanta de zece metri de biserica. Nu existau oameni în biserică, conform serviciului de presă al Episcopiei de Slaviansk.

“Atacul asupra acestei parti a orașului, a început la 7:30 (27 mai), 5 mine fiind direcționate către Districtul Artyom, ele distrugand case de locuit și un dormitor cu elevi. O alta mina a distrus o casă de locuit cu mai multe etaje, la 200 de metri de biserică, existand informații despre două persoane ucise în aceasta casă – un bărbat și o femeie”, se mai arata in mesajul citat de Interfax.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.