Ucisa cu pietre, de familia sa, pentru ca s-a casatorit cu barbatul iubit

O femeie în vârstă de 25 de ani a fost ucisa cu pietre, cu o zi in urma, de către familia ei, în fata unei instanțe judecătorești de top din Pakistan, intr-o așa-numita “moarte onoranta”, pentru ca aceasta se casatorise cu bărbatul iubit, a declarat poliția, citata de un raport VoR.

Numele femeii era Farzana Iqbal, iar uciderea ei a avut loc in orașul estic Lahore, ea fiind omorata de un grup de aproximativ zece barbati care au atacat-o cu cărămizi, a declarat Umer Cheema, un ofițer superior de poliție.

Tatăl acesteia, doi frați și fostul logodnic s-au numarat printre atacatori, a mai spus el. Toți atacatorii, cu excepția tatălui fetei, au scăpat. Tatal a recunoscut uciderea fiicei sale, și a explicat că a fost doar o chestiune de onoare. Multe familii pakistaneze considera ca alegerea unei femei de a se casatori cu cine doreste ea, aduce dezonoare familiei.

Iqbal a fost logodita initial cu vărul ei, dar s-a căsătorit cu un alt bărbat, a spus Cheema. Familia a reclamat fapta ca pe o rapire, dar Iqbal s-a prezentat la tribunal si a argumentat că se căsătorise din proprie voință.

În jur de 1.000 de femei pakistaneze sunt ucise în fiecare an, chiar de către familiile lor, în crime pentru “onoare”, conform unui grup pakistanez pentru drepturile omului, citat de VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.