Mesajul Patriarhului Rusiei, la alegerea noului Presedinte al Ucrainei

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a trimis un mesaj noului Presedinte ales al Ucrainei, Poroșenko (foto). In mesajul sau, acesta amintea:

“Luand cunostinta de alegerile cetățenilor ucraineni chemați să voteze pe 25 mai, vreau să vă felicit și vă va trimit un mesaj pastoral de împărtășire a gândurilor și speranțelor mele.

Noutatile din Ucraina aduc cu ele, zilnic, durere, fiindca oamenii sunt pe moarte și in suferință. Țara este aruncata într-un abis al discordiei și al luptelor interne”.

“Mă rog cu fervoare, in speranta că poporul ortodox al Ucrainei nu va fi dezamăgit”, a precizat Patriarhul.

“Ca mulți alții, sper că puterile depline cu care ati fost investit si care se afla acum în mâinile dumneavoastra, sa slujeasca binelui pentru estul, vestul, nordul și sudul Ucrainei. Sper că vărsarea de sânge va înceta pentru totdeauna, nimeni nu va mai fi asuprit sau umilit, că alegerea vieții, ideologiei și culturii fiecarui grup de populație din țară va fi respectata, ca viața bisericească isi poate urma cursul sau, fara vreo interventie a guvernului sau politică, și ca deciziile necesare pentru normalizarea, perfectionarea si dezvoltarea acesteia vor putea fi luate în mod liber și fără presiune, într-un spirit al credintei fata de normele canonice”.

“De sase luni de zile, focul urii s-a aprins in Kiev. Aceasta flacara a haosului loveste acum sud-estul țării, fara a fi scutite femeile, nici copiii sau persoanele în vârstă. Astăzi, Ucraina are nevoie într-adevăr de pace și stabilitate, dreptate și echitate”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.