Siria: Vizita a Patriarhului Ioan X in Homs. Apel la reconciliere

Patriarhul Ioan X Yazigi, grec-ortodox al Antiohiei și al întregului Răsărit, a afacut apel la toți cetatenii din Homs să demonstreze răbdare, optimism și prietenie, in spritul reconstruirii a ceea ce a fost distrus, exprimându-și încrederea că eforturile exercitate de către stat vor face ca toata lumea sa se poata întoarce in casele și cartierele lor.

Intr-o vizita efectuata in Homs, Patriarhul Yazigi a subliniat că a urmarit inspectarea situației din oraș și încurajarea oamenilor săi de a se întoarce acasa, pe langa binecuvântarea eforturilor de reconciliere.

Patriarhul a vizitat cartiere ale orașului vechi Homs și a efectuat rugăciuni la al-Arbaeen, Manastirea St Ilyan Al-Homsi, Um al-Zennarm – Doamna Pacii, St. Girigis și St. Maron.

În timpul unei întâlniri cu guvernatorul Homs, Talal al-Barazi, Patriarhul Yazigi a subliniat rolul mare și eforturile guvernoratului în aceste asezari si in procesul de reconciliere.

Al-Barazi a subliniat importanța acestei vizite, care sprijină reconcilierea națională, toleranța și prietenia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.