Putin pregateste o noua lege in apararea intereselor copiilor si adolescentilor

Președintele rus Vladimir Putin a propus elaborarea unui document privind drepturile copiilor și adolescenților.

“Avem nevoie de un fel de integrator pentru toate eforturile guvernului în acest domeniu. Acesta trebuie să fie un document cuprinzător, o lucrare finală, blindata, care sa protejeze interesele copiilor și adolescenților”, a spus Președintele, la o reuniune dedicată strategiei nationale privind tinerii.

Putin a declarat ca este nevoie de o reducere a birocrației, in acest sens.

Ministrul Rus al Sănătatii, Veronika Skortsova, citata de radioul Vocea Rusiei, prezenta la ședința, a declarat că este nevoie de un proiect de lege separat pentru protejarea bunăstarii copiilor și adolescenților, din cauza naturii cuprinzătoare a legislației existente in sănătate.

Seful Uniunii Nationale Pediatrice a Rusiei, Alexander Baranov, a subliniat si el lacunele legilor care nu acoperă nevoile speciale ale copiilor. O nouă lege ar ajuta să se pună în aplicare prevederile Convenției Națiunilor Unite privind Drepturile Copilului. “Acest proiect de lege ar sublinia că guvernul garantează nu numai drepturile omului și libertățile fundamentale ale copiilor, ci, de asemenea, ca recunoaște că acestia trebuie să beneficieze de o protecție socială specială”, a declarat Baranov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.