Patriarhul Rusiei acuza Biserica Greco-Catolica Ucraineana de folosirea de sloganuri rusofobe

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a criticat aspru Biserica Greco-Catolica Ucraineana.

“Biserica Greco-Catolica Ucraineana se implică în activități politice directe, din păcate, folosind sloganuri rusofobe taioase si declarații clare împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse, în comunicatele sale publice”, a spus Patriarhul, la o întâlnire care a avut loc la Ministerul Rus de Externe, miercuri.

Patriarhul Kirill a declarat ca “o umbră foarte trista” a fost aruncata, astfel, asupra relațiilor dintre Biserica Rusă și Vatican.

Greco-catolicii (uniații) au fost criticati, anterior, si de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, șeful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe.

“Fiind reprezentată de Arhiepiscopul suprem Svyatoslav Șevciuc (foto) și de fostul Arhiepiscop Lyubomir Guzar, care este acum retras, a adoptat o poziție foarte clară de la bun început in acest conflict civil, care, din păcate, a dus la un conflict militar”, a declarat Mitropolitul Ilarion, la adresa Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, pentru canalul Rossiya 24 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), aminteste agentia Interfax.

Mitropolitul Ilarion a declarat ca uniații nu au strigat doar pentru integrarea europeană, “ci chiar le-au cerut țărilor occidentale să se implice mai activ în situația din Ucraina”.

“Arhiepiscopul Svyatoslav Șevciuk și Patriarhul fals Filaret (Denisenko) au mers chiar în Statele Unite, la birourile Departamentului de Stat, și au cerut SUA să intervină în afacerile din Ucraina”, a spus Mitropolitul Ilarion.

Arhiepiscopul Sviatoslav Shevchuk, șeful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, a făcut recent declarații foarte clare vizavi de Rusia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.