La initiativa Arhiepiscopului Ieronim al II-lea al Atenei si intregii Grecii, Biserica greaca a trimis 50 de tone de alimente in Gaza

Un ajutor umanitar constând din 50 de tone de alimente a fost predat de către Biserica Ortodoxă a Greciei Ministerului de Externe elen în scopul distribuirii acestuia în Gaza, ca susţinere a poporului palestinian.

Din însărcinarea Arhiepiscopului Ieronim al II-lea, s-au luat măsuri urgente în cadrul Departamentului de Asistenţă Socială al Bisericii Greciei în vederea alinării suferinţelor celor rămaşi fără provizii în urma conflictului israeliano-palestinian din Gaza. Ajutorul umanitar constă în 20 de tone de făină, dintre care 10n tone sunt oferite de către Mitropolia de Petras, 10 tone de ulei oferite de către Mitropolia de Ileias, 9,5 tone de apă îmbuteliată, 7 tone de zahăr şi 3,5 tone de orez, fasole, linte, paste făinoase şi lapte praf.

Menţionăm faptul că acest gest umanitar venit din partea Bisericii greceşti se bazează pe hotărârea cu nr. 2875/2008 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.