Intalniri si in Biserica Armeana: Aram I si Karekin II

În aceste zile, Sanctitatea Sa Aram I, Catolicosul Casei Mari a Ciliciei, a ajuns în Armenia, pentru a participa la cea de-a patra sesiune a Comitetului de Stat coordonator al evenimentelor dedicate comemorării a 100 de ani de la Genocidul Armean.

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul Tuturor Armenilor, l-a salutat pe Catolicosul Aram I, la Tronul din Etchmiadzin, langa Poarta Regelui Trdat. Catolicosul Tuturor Armenilor și Sanctitatea Sa Aram au intrat, apoi, în Catedrala Maicii, intonand cantarea “Hrashapar”.

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea a salutat vizita Catolicosului Aram I in Etchmiadzin. Catolicosul Tuturor Armenilor s-a declarat convins că, în ciuda unui program încărcat, ei vor avea ocazia sa transmita mesajul lor pontifical și binecuvântarea asupra credincioșilor, chemand la unitate și slujire patriotica.

Aram I a zis: “Apărarea, libertatea și independența patriei au o valoare importantă pentru noi toți. Astăzi, suntem încurajați să consolidam și mai mult independența Armeniei, care cere sacrificii și mai mari. Toti suntem chemați să ne angajam in eforturile de construire a națiunii, ca slujitori ai Bisericii Armene, ca Biserica Armeană și clerici armeni, atât în Armenia cat si in diaspora”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.