Vizita din 18 ianuarie a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I, in insula natala Imvros

La durerile, nenorocirile şi suferinţele Imvrosului s-a referit Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, în timpul vizitei sale pastorale în insula Imvros, insula în care s-a născut.

Duminică, 18 ianuarie, ziua onomastică a Mitropolitului Kiril de Imvros şi Tenedos, Patriarhul Ecumenic s-a referit în cuvântarea sa, după terminarea Sfintei Liturghii în biserica mitropolitană din Imvros, la multipla lucrare pastorală a mitropolitului locului, ca şi suflare a unui nou curent în cele două insule, accentuând:

„Drept cea mai mare binecuvântare a lui Dumnezeu o consider pe aceea că m-a învrednicit să mă nasc şi să cresc aici, în această insulă binecuvântată. Necazurile, suferinţele ei şi problemele locului nostru, care au condus la dezrădăcinarea involuntară a mii de fii ai săi, a conaţionalilor noştri, în ultimele decenii, nu scad cu nimic importanţa locului nostru natal pentru noi, mai curând amplifică dragostea şi cinstirea noastră pentru ea.

Ne doare de ea şi mai mult acum, pentru că însuşi Imvrosul a suferit mult. Şi a suferit pe nedrept, fără justificare. A suferit şi a plătit pentru alţii şi pentru altele.”

Sanctitatea Sa s-a mai referit la multele biserici şi paraclise ale insulei, care prin grija mitropolitului locului încep să-şi schimbe aspectul.

În timpul vizitei de patru zile în Imvros, Patriarhul Ecumenic a slujit Sfânta Liturghie şi în satul său natal, Sfinţii Teodori, în biserica Sfântului Gheorghe, unde a şi fost botezat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.