Seminarul teologic liceal ortodox din București și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

Duminică, 25 ianuarie 2009, Seminarul teologic liceal ortodox din București și-a sărbătorit hramul, Sfântul Grigore Teologul. Sărbătoarea a început în biserica Mănăstirii Radu-Vodă, cu Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, prezent la sărbătoare. Într-o expunere bogată și profundă, Preafericirea Sa a vorbit celor prezenți despre semnificațiile teologice și pastorale ale Evangheliei din Duminica a 32-a după Rusalii (a lui Zaheu Vameșul), precum și despre viața și opera sfinților sărbătoriți în ziua de 25 ianuarie: Sf. Grigore de Nazianz (Teologul), trecut la cele veșnice în urmă cu 1620 de ani, și Sf. Bretanion, Episcopul Tomisului din a doua jumătate a veacului al IV-lea.

Alături de profesorii și elevii Seminarului, la sfânta slujbă au participat mai mulți invitați și numeroși credincioși. Din biserica Mănăstirii Radu-Vodă oaspeții au mers în clădirea Seminarului, pentru a vizita paraclisul nou pictat și pentru a vedea cele mai recente împliniri din domeniul administrativ-gosopodăresc. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat activitatea Seminarului și a felicitat pe Directorul acestei școli teologice (Pr. Prof. Dr. Aurel Mihai), pe toți profesorii și elevii, precum și pe binefăcătorii instituției. Agapa festivă a încheiat o zi plină de bucurie și binecuvântare pentru toți cei prezenți.

Hramul Seminarului teologic bucureștean se înscrie în seria manifestărilor dedicate “Anului comemorativ-omagial al Sf. Vasile cel Mare și al tuturor Sfinților Capadocieni”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.