Inscriptia de pe Osuarul lui Iacob este autentica

Un nou articol din “Jurnal Deschis de Geologie” întărește cazul autenticitatii inscripției de pe Osuarul lui Iacob (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Articolul a fost scris de către Amnon Rosenfeld, Howard R. Feldman, Wolfgang E. Krumbein. Acesta prezinta si detaliile tehnice implicate in studiu.

O analiză arheometrică a inscripției Osuarului lui Iacob: “Iacov, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus”, întărește afirmația că gravurile de pe osuar si osuarul sunt autentice. Patina bej poate fi observata pe suprafața osuarului, continuând în mod gradat în inscripția gravată. În plus față de calcit și cuarț, patina veche conține următoarele minerale: apatita, umelita si vedelita (oxalat de calciu). Aceste minerale rezultă din activitatea microorganismelor biogene care necesită o perioadă lungă de timp pentru a forma o bio-patină. Mai mult, existența eterogena a microfosilelor antrenate de vânt (nanofosile și foraminifere) în patina osuarului, inclusiv in zona literelor, întărește autenticitatea inscripției.

Osuarul este “un sicriu modest din calcar, care ar putea fi primul obiect găsit vreodată din familia lui Iisus Hristos”,conform Daily News.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.