Biserica incendiata in nordul Nigeriei, de catre musulmani

O biserică catolică a fost incendiata în nordul Nigeriei, de către un grup de tineri musulmani, în semn de protest fata de o întrebare de examen care l-ar fi atacat pe Mahomed, potrivit unui raport al Associated Press, citat de Zenit.

Un martor a declarat ca militarii au oprit mulțimea de la a incendia si scoala din orașul Funtua, Katsina, luni, 31 martie 2014, dar au ajuns prea târziu pentru a salva Biserica Catolică Sf. Rita. Nimeni nu a fost rănit în incident.

Atacatorii au devenit furiosi dupa ce un examen de săptămâna trecută ar fi avut o intrebare jignitoare la adresa lui Mahomed, a spus un martor, citat de agentia catolica italiana Zenit. Tinerii musulmani au atacat Biserica și școala.

Între timp, publicatia Premium Times raporta că tinerii au mai incendiat si o a doua biserică și “i-au atacat pe oameni si magazinele lor, fără discriminare”.

Școala a decis să anuleze examenul, din cauza naturii sensibile a materialului. Oficialii școlari au sperat sa ascunda intrebarea de ochii publicului, dar au existat scurgeri, ceea ce a dus la acest atac.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.