Moscova: comori antice ascunse in tunelul de metrou Rumyantsevo

O colecție de comori antice a fost găsita pe un șantier de construcții din stația de metrou Rumyantsevo, în sud-vestul Moscovei, relatează agenția rusă de știri TASS. Comorile au fost ținute în ascunzătoare de la începutul secolului al 16-lea, spun expertii.

Prețioasa descoperire a iesit la lumina atunci când muncitorii din construcții s-au apucat de săpaturi la un tunel nou de metrou. Intr-o ascunzatoare au fost găsite trei vase de cupru, cu bijuterii și pietre prețioase în interior, conform unei surse din administratia departamentului de constructii din Moscova, pentru Itar-Tass. Un prim vas plin cu astfel de comori a fost găsit pe 17 februarie, dar ulterior arheologii au găsit aceste doua vase.

Ascunzătoarea a fost descoperita la adâncimea de doi metri. Bijuteriile datează din secolele 15 si 16. Expertii presupun ca aceste comori au fost ținute în ascunzătoare de la începutul secolului al 16-lea, cunoscut ca “timp problematic” în Rusia.

Judecând după aspectul comorilor, ele au apartinut unei familii nobile și au fost transmise din generație în generație. Comorile au fost predate Muzeului de Istorie si Cultura din Moscova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.