Mitropolitul Amfilohie: NATO si fascismul zilelor noastre. Bombardarea lacasurilor sfinte

În zilele în care Biserica Ortodoxa Sârba a comemorat victimele bombardamentelor barbare din timpul atacului NATO din Iugoslavia, din 1999, Mitropolitul Amfilohie de Muntenegru și Litoral a oficiat o slujba de pomenire la Mănăstirea Cetinje. Rugându-se pentru odihna sufletelor tuturor victimelor nevinovate de pe teritoriul Serbiei și Muntenegru, ierarhul a numit agresiunea NATO o crimă îngrozitoare, comisa în inima Europei:

“Popoarele europene, odată creștine, au marcat al doilea mileniu de istorie creștină prin aceste bombardamente asupra lacasurilor Sfinților, a altarelor creștine, în special din Kosovo și Metohija. Acesta este un lucru care va fi amintit timp de generații”, a spus Mitropolitul Amfilohie.

În opinia ierarhului, tirania ateista isi continuă violența față de Iran, Irak, Egipt, Libia, Afganistan, Siria, iar în ultima vreme aceasta si-a intins tentaculele sale în Europa.

Ierarhul a comparat agresiunea NATO cu cruciadele medievale, care, proclamând lupta lor pentru adevăr și eliberare, de fapt au distrus Imperiul Bizantin creștin-rasaritean, profanand Sfânta Sofia și încheind prin jefuirea altarelor crestine.

“Bombardamentele fărădelegii și tiranice și violența NATO sunt o continuare a nazismului și fascismului secolului 20. Hitler a pretins, de asemenea, construirea unei noi ordini mondiale și, astfel, a vărsat sângele a milioane de oameni din Europa, Asia, Africa”, a subliniat ierarhul.

“Daca ceea ce s-a întâmplat cu noi în 1999 și ceea ce se întâmplă acum în teritorii intinse din Asia și în alte locuri, este obiectivul NATO, atunci construirea noii ordini mondiale este în multe privințe similara comenzilor anterioare lipsite de Dumnezeu”, a menționat Mitropolitul.

Conform Mitropolitului ortodox Amfilohie, cel mai surprinzător este faptul că oamenii ai căror strămoși au luptat împotriva tiraniei și a violenței lui Hitler, în special în Muntenegru, în prezent luptă pentru a deveni rotițe în mașinaria tiranica și lipsita de Dumnezeu a NATO.

Cu 15 ani în urmă, NATO a bombardat barbar Serbia și Muntenegru și, astfel, populația civilă pașnică a devenit is cea mai mare parte a victimelor.

În momentul de față, liderii politici din Muntenegru duc o campanie de propagandă intensă, declarând intrarea în NATO ca fiind una dintre priorități.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.