FAO 2014 – Festivalul “Filmul Anului Ortodox”, in Romania

In acest an, in perioada 25 aprilie – 01 octombrie 2014, va avea loc Festivalul „Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014, film de scurt metraj, dedicat in mod special copiilor și tinerilor, dar si altor categorii de persoane interesate, ediția I, 2014.

Evenimentul va avea drept institutii coordonatoare: Asociatia Lacasuri Ortodoxe si Episcopia Sloboziei si Calarasilor, urmarind ca tema generala (“Sectiunea generala”): „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”.

In calitatea sa de institutie coordonatoare, Episcopia Sloboziei si Calarasilor a ales drept tema specifica pentru “Sectiunea locala” a festivalului: „1994–2014. Slujire și dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”. O hotarare in acest sens, a fost luata in cadrul şedinţei de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial (click aici) [https://sf-esc.ro/informatii/7665-sedinta-de-lucru-a-permanentei-consiliului-eparhial-8.html] , care s-a desfasurat ieri, miercuri, 02 aprilie 2014, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Conform organizatorilor, Episcopia Sloboziei si Calarasilor si Asociatia Lacasuri Ortodoxe, Festivalul “Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014 are ca principale obiective sprijinirea filmului ortodox si a producatorilor ortodocsi din domeniul cinematografiei si televizunii, sprijinirea artei si traditiilor ortodoxe. De asemenea, Festivalul “Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014, urmareste o constientizare mai puternica a temei generale a Anului Ortodox ca hotarare a Sfantului Sinod al Patriarhiei Romane, dar si a aniversarilor anuale la nivel local, in randul laicilor, si memorarea corespunzatoare a evenimentelor legate de aceste teme. Festivalul “Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014 se adreseaza atat participantilor din tara, cat si din strainatate.

In urmatoarele zile, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va reveni cu noi amanunte asupra acestui deosebit eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.