publicat în: Arhivă

FAO 2014 – Festivalul “Filmul Anului Ortodox”, in Romania

In acest an, in perioada 25 aprilie – 01 octombrie 2014, va avea loc Festivalul „Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014, film de scurt metraj, dedicat in mod special copiilor și tinerilor, dar si altor categorii de persoane interesate, ediția I, 2014.

Evenimentul va avea drept institutii coordonatoare: Asociatia Lacasuri Ortodoxe si Episcopia Sloboziei si Calarasilor, urmarind ca tema generala (“Sectiunea generala”): „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”.

In calitatea sa de institutie coordonatoare, Episcopia Sloboziei si Calarasilor a ales drept tema specifica pentru “Sectiunea locala” a festivalului: „1994–2014. Slujire și dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”. O hotarare in acest sens, a fost luata in cadrul şedinţei de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial (click aici) [https://sf-esc.ro/informatii/7665-sedinta-de-lucru-a-permanentei-consiliului-eparhial-8.html] , care s-a desfasurat ieri, miercuri, 02 aprilie 2014, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Conform organizatorilor, Episcopia Sloboziei si Calarasilor si Asociatia Lacasuri Ortodoxe, Festivalul “Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014 are ca principale obiective sprijinirea filmului ortodox si a producatorilor ortodocsi din domeniul cinematografiei si televizunii, sprijinirea artei si traditiilor ortodoxe. De asemenea, Festivalul “Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014, urmareste o constientizare mai puternica a temei generale a Anului Ortodox ca hotarare a Sfantului Sinod al Patriarhiei Romane, dar si a aniversarilor anuale la nivel local, in randul laicilor, si memorarea corespunzatoare a evenimentelor legate de aceste teme. Festivalul “Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014 se adreseaza atat participantilor din tara, cat si din strainatate.

In urmatoarele zile, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va reveni cu noi amanunte asupra acestui deosebit eveniment.