Delegatie ruseasca primita de Patriarhul Ioan X al Antiohiei si al intregului Rasarit

In aceste zile, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan X al Antiohiei și al Intregului Răsărit a primit la reședința sa din Balamand, Liban, o delegație a Societatii Imperiale Ortodoxe Palestina (IOPS), condusă de președintele acesteia, Sergei Stepashin, conform informatiilor transmise de reprezentanta Bisericii Ortodoxe Ruse în Beirut.

Preafericitul Părinte Patriarh Ioan i-a multumit cordial liderului IOPS, pentru ajutorul umanitar pe care Societatea l-a oferit poporului sirian aflat in suferinta.

Stepashin a sugerat deschiderea unor sucursale IOPS în Liban și Siria. Preafericirea Sa și-a exprimat sprijinul pentru aceasta idee. Participanții la întâlnire au mai discutat, de asemenea, despre perspectiva ca studenții Bisericii Ortodoxe a Antiohiei sa studieze in cadrul instituțiilor de învățământ teologic ale Bisericii Ortodoxe Ruse.

La intalnire, au mai participat egumenul Arsenie (Sokolov), reprezentant al Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii in Patriarhia Antiohiei și a Intregului Răsărit, Alexander Zasypkin, ambasadorul rus in Liban, și membri ai personalului Patriarhiei Antiohiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.