Rusia: primul pelerinaj efectuat vreodata in bisericile ortodoxe din China

Un grup de ortodocși din Rusia a efectuat, zilele trecute, un pelerinaj în China. Acesta a fost primul pelerinaj efectuat vreodată in lacasurile sfinte ortodoxe din aceasta tara.

Pelerinii au vizitat Biserica Adormirii Maicii Domnului din Beijing, Biserica din Harbin, Capela Sfantul Ioan Botezătorul din partea ortodoxă a cimitirului orașului, unde s-au rugat pentru creștinii ortodocși de acolo, și alte biserici.

În Shanghai, pelerinii s-au rugat in Biserica Sfantul Nicolae, alaturi de ortodocșii din oras și de personal al Consulatului General Rus – o catedrala in care au slujit Sfantul Ioan, Arhiepiscop de Shanghai, și Mitropolitul Simeon (Du), ultimul arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Autonome a Chinei.

Pelerinajul a fost organizat de către Serviciul de pelerinaj al Fratiei Ortodoxe “Radonej”, cu sprijinul Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei și al Cluburilor Rusesti din Harbin și Shanghai.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.