Arheologii au descoperit adevarul despre Cetatea lui David – Cetatea Izvorului Gihon

Un raport recent al Jerusalem Post face referire la încheierea săpăturilor efectuate în Cetatea lui David, în jurul Izvorului Gihon.

Sub conducerea lui Ronny Reich și Eli Shukrun, săpăturile s-au concentrat asupra sistemelor de apă din vechiul Ierusalim, in ultimii aproximativ 15 ani. Articolul face referire in mod expres la amplasarea fortaretei canaanite deasupra izvorului.

“Cetatea Izvorului a fost construită în scopul salvarii și protejarii apei pentru oras, in fata dușmanilor care veneau sa-l cucerească, precum și pentru a-i proteja pe oamenii care mergeau până la izvor sa ia apă și sa sa o aduca in oraș”, a declarat directorul de dezvoltare de pe sit-ul Cetatea lui David, Oriya Dasberg.

Cetatea, se crede, a protejatat Izvorul Ghihon, descris în Cartea Regilor ca locație de ungere a regelui Solomon.

Cetatea Izvorului este cea mai mare cetate canaanita descoperita în Israel și este considerata a fi cea mai mare cetate cunoscuta de dinaintea domniei regelui Irod, conform Autoritatii Israeliene de Antichitati.

Noi excavări au început pe versantul de est al Cetatii lui David, la Universitatea din Tel Aviv.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.