Arhiepiscopul Serafim de Ottawa si Canada a fost demis

Zilele trecute, în cadrul unei sesiuni ordinare de primăvară, membrii Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America au luat următoarele decizii:

– Sfântul Sinod l-a destituit pe Arhiepiscopul Serafim de Ottawa și Canada, cu efect imediat. El a fost limitat la Capela Sfantul Siluan (Spencerville, Ontario) și Biserica Sfanta Treime (Edmonton), urmand sa respecte toate restricțiile puse asupra sa de către autoritățile canadiene, în asteptarea condamnarii, în urma acuzatiei de agresiune sexuală (ianuarie 2014 – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

– În plus, Sfântul Sinod a declarat Tronul de Ottawa vacant și l-a numit pe Preafericirea Sa, Mitropolitul Tihon, drept Locțiitor al Arhiepiscopiei de Canada. În timp util, o Adunare Eparhiala specială va fi convocata pentru numirea unui nou episcop.

– Preasfinția Sa, Episcopul Irineu de Quebec City, continua sa slujeasca drept Administrator al Arhiepiscopiei de Canada.

– Comisia Sinodala va finaliza ancheta interna la nivel bisericesc, ca parte a procesului canonic în curs de desfășurare, care va conduce la convocarea unei Curți Spirituale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.