publicat în: Arhivă

Moscova: discutii la intrunirea Consiliului Interreligios din Rusia

In ziua de 3 aprilie 2014, a avut loc o sesiune ordinară a Consiliului Interreligios din Rusia, condusa de Protopopul Vsevolod Chaplin, șeful Departamentului pentru Relatii intre Biserica și Societate, la Hotelul Danilovskaya, din Moscova.

La sesiune a fost invitata si o delegație de francezi, aparatori ai drepturilor omului, care susțin valorile familiei tradiționale (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Delegația franceză l-a inclus si pe Episcopul Marc Aillet de Bayonne și Oloron.

Francezii care pledeaza pentru drepturile omului le-au vorbit celor prezenți despre protejarea valorilor familiei tradiționale și sprijinirea persoanelor cu handicap fizic din Franța.

Reprezentanții religiilor tradiționale ale Rusiei, în comun cu oaspeții lor, au amintit experiența lor în susținerea valorilor tradiționale. Membrii Consiliului Interreligios din Rusia au confirmat intenția de a face tot ce le sta in putere pentru a proteja societatea de “contagioasele” căsătorii între persoane de același sex și de confuzia de sex.

Participanții la reuniune au discutat despre situația din Ucraina și au adoptat o declarație. De asemenea, au fost discutate o serie de propuneri care vizează organizarea unor acțiuni și o rugăciune comună în sprijinul păcii în Ucraina și Orientul Mijlociu.