Kosovo: Nelegiuirile continua. Manastirea Cosma si Damian ramane si fara teren

Potrivit unui raport al celor din Mănăstirea sârbă Sfintii Cosma si Damian din Zociste, o persoană locală albaneză a confiscat recent o parcelă de teren aparținând mănăstirii.

Calugarii au descoperit că unul dintre albanezii locali a arat în mod ilegal și a semanat bucata de teren in cauza, situata nu departe de mănăstire, conform unui raport al “Jurnal Kosovo”.

Cu toate acestea, manastirea dispune de toate documentele necesare pentru a demonstra ca este proprietar al acestui teren. În plus, odata cu începutul lucrărilor de construcție la restaurarea complexului monahal, au existat unele provocări verbale împotriva fraților și lucrătorilor.

Manastirea Cosma și Damian este situata aproape de Orahovac, în Metohija, fiind renumita pentru numeroasele sale minuni si vindecari, datorate moaștelor sfinților.

În ciuda popularității sale la nivel national, manastirea a fost complet distrusa în 1999 de către militanții albanezi, iar biserica a fost aruncată în aer.

Populația sârbă a fost, practic, alungata din imediata apropiere a manastirii. În momentul de față, o comunitate mică de călugări, în frunte cu Arhimandritul Ștefan, vietuieste în mănăstire. Aceasta ramane în centrul vieții spirituale, în primul rând pentru sârbii din zonele vecine, Orahovac și Velika Hoca.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.