Grecia: alta biserica ortodoxa profanata in Creta

După un intervalul de doar o lună, mai multe persoane neidentificate au profanat o alta biserica ortodoxa din Creta, conform unui raport al publicatiei rusesti “Muntele Athos”, care citeaza agentia oficiala a Bisericii Ortodoxe a Greciei, Romfea. De data aceasta, tinta vandalilor a devenit Biserica Ortodoxă a Maicii Domnului Kardiotissa (“Din inimă”), din satul Profitis Ilias.

Politia suspecteaza cateva persoane de origine araba, intrucat a identificat o serie de sloganuri anti-crestine, scrise cu cărbune, în limba arabă, pe zidurile bisericii.

Atacatorii neidentificati, care de data aceasta au fugit de la locul faptei absolut neobservati, au provocat pagube bisericii. Vandalii si-au descarcat in cea mai mare parte furia lor asupra Altarului bisericii: unele obiecte prezente aici au fost sparte, aruncate pe jos, răsturnate și stropite cu vopsea.

Aceasta fapta a devenit un nou episod din seria incendierilor si atacurilor asupra bisericilor ortodoxe, in care vandalii lasa urme de graffiti în limba arabă. Actul anterior de vandalism a avut loc la sfârșitul lunii februarie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), când persoane neidentificate, în plină zi, au patruns în Bisericile Sf. Spiridon și Sf. Parascheva, situata la 500 de metri una de alta, în municipiul Minoa Pediadas. Acestia au dat foc bisericilor, dupa ce au rupt mai multe strane și au profanat icoanele și vasele liturgice sfinte. Din fericire, localnicii au văzut fum la momentul potrivit și au chemat pompierii, care au reușit să stingă focul într-un stadiu incipient.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.