Ierusalim: Centrul vizitatorilor din Cetatea lui David a fost aprobat

Cu mai mult de un deceniu în urmă, au început lucrările pentru construirea unui nou loc de parcare la sud de poarta Ierusalimului – Dung Gate. În acest proces, săpăturile arheologice au scos la iveala descoperiri semnificative.

În ultimii ani, au fost concepute planuri pentru a stabili un centru mare de vizitatori, în fosta parcare. Acest lucru, probabil, va duce la înlocuirea centrului curent al vizitatorilor, urmand sa se afle peste ruinele considerate a apartine Palatului lui David (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Cu o seara in urma, un comitet municipal a aprobat planurile de construcție a noului centru, conform publicatiei Haaretz.

Comitetul de Planificare și Construcție Regională al Ierusalimului a aprobat construirea centrului controversat destinat vizitatorilor Cetatii lui David chiar în afara zidurilor orașului vechi. Comitetul a ascultat o serie de obiecții legate de proiect, pana la urma reusind sa il aprobe (joi seara, 3 aprilie 2014).

Planul prevede construirea unui muzeu, a centrului vizitatorilor în zona cunoscută sub numele de parcarea Givati​​, la aproximativ 20 de metri de zidul Vechiului Oras si la 100 de metri de Zidul de Vest. Se va realiza, de asemenea, o noua poarta de acces in oras. Constructia va avea inaltimea de 7 metri și va acoperi 16.600 metri patrati. Sub parcare planificata vor fi conservate si pastrate descoperirile de pe sit, din ultimii ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.