Forde – Bergen: slujire arhiereasca, la romanii ortodocsi din fiordurile de pe coasta de vest a Norvegiei (foto)

Începând cu data de vineri, 4 aprilie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, al Europei de Nord, a început o vizită pastorală în fiordurile de pe coasta de vest a Norvegiei, dupa cum ne informeaza surse din cadrul episcopiei. Primul popas duhovnicesc l-a făcut în parohia românească din orașul Bergen, supranumit și „Poarta fiordurilor Norvegiei”, unde a sâvârșit, în seara zilei de vineri, Denia Acatistului Bunei Vestiri.

Sâmbătă, 5 aprilie 2014, a săvârșit Sfânta Liturghie și pomenirea morților în Parohia Ortodoxă Românească „Înălțarea Domnului” din Forde, Norvegia. Credincioșii, alături de preotul lor, Marius-Andrei Pop, s-au bucurat de slujirea chiriarhului, de îndrumările oferite prin Taina Spovedaniei și de cuvântul său de învățătură rostit la Dumnezeiasca Liturghie. Cu prilejul acestei vizite, ierarhul le-a adus daruri duhovnicești celor mici, iar credincioșilor le-a oferit mai multe cărți de zidire sufletească.

Duminică, 6 aprilie 2014, Sfânta Liturghie arhiereacă a fost oficiată în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfintele Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, Tatiana de la Craiova și Suniva” din orașul norvegian Bergen, unde locuiesc în jur de 2.000 de români.

In galeria foto puteti vedea 20 de fotografii surprinse in cadrul acestor evenimente (www.lacasuriortodoxe.ro).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.