Bergen, la ‘Poarta fiordurilor Norvegiei’: slujire in duminica a V-a din Postul Mare, intre romani (foto)

În duminica a V-a din Postul Mare, 6 aprilie 2014, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor din orașul Bergen, supranumit și „Poarta fiordurilor Norvegiei”. Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de ierarh în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfintele Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, Tatiana de la Craiova și Suniva ” din Bergen. Din soborul de slujitori au făcut parte preoții Andrei-Marius Pop, Cristian-Silviu Comănescu și diaconul Sorin Sîplăcan.

Preasfințitul Macarie le-a vorbit credincioșilor despre Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca și momentul convertirii ei prin puterea Crucii lui Hristos și mijlocirea Maicii Domnului. Acesta i-a îndemnat, astfel, pe credincioși să facă roade vrednice de pocăință, luând-o ca model și rugătoare pe Cuvioasa Maria, pomenită în această duminică a V-a din Postul Mare.

Episcopul s-a referit și la semnificația așezării săptamânii a treia din post sub lumina Crucii, iar a săptămânii a cincea din post sub milostivirea Maicii Domnului, îndeosebi prin Denia Acatistului Bunei Vestiri.

În imnografia Triodului, Lemnul Crucii este numit Pom de Viață, iar Maica Domnului este Pomul cel cu luminoasă roadă, din care se hrănesc credincioșii.

La finalul slujbei, arhiereul le-a adus oferit celor mici cruciulițe, iar credincioșilor le-a dăruit mai multe cărți de zidire sufletească, conform unor surse din cadrul episcopiei.

In galeria foto a articolului de fata gasiti de fotografii suprinse in cadrul acestui eveniment (www.lacasuriortodoxe.ro).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.