Bestepe: vizita arhiereasca in randul credinciosilor din localitate (foto)

În Duminica a V-a din Post, a Sfintei Maria Egipteanca, Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcei, i-a vizitat, la slujba Utreniei, pe credincioşii din Beştepe.

Cu aceasta ocazie, acesta a vizitat biserica din localitate. Beștepe este un sat al județulului Tulcea, in Dealurile Tulcei, reședința comunei cu același nume.

Numele localității provine din limba turcă, însemnând 5 coline (Beș – 5 Tepe – coline). O legenda spune că, atunci când conducătorul Mahmud a trecut pe Dunăre, a ales să-și facă cetate pe vârful muntelui. Dealurile Beștepe au o altitudine de 242 m. În apropiere se află peștera Chiorcova, situată la marginea satului, se presupune că aceasta duce la Brăila. Activitatea preponderentă a sătenilor din Beștepe este agricultura.

In galeria foto a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro), gasiti 6 fotografii de la acest eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.