IPS Parinte Gherasim a slujit in Catedrala din Valcea (foto)

In ziua de 6 aprilie 2012, în Duminica a V-a din Postul Mare, numită şi a Mariei Egipteanca, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către soborul de preoți și diaconi ai catedralei, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul”, a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de către Prof. Marian Cristi Stroe.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Părintele Ilie Zacheia, care a prezentat viața și activitatea Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, îndemnându-i pe creştini să-i urmeze în smerenie şi sfinţenie, în lucrarea lor pentru mântuirea sufletului.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroşii credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie, urându-le să petreacă acest post în pace şi linişte sufletească. In galeria foto a articolului de fata puteti vedea 4 fotografii surpinse in cadrul acestui eveniment (www.lacasuriortodoxe.ro).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.