Crestinii din India, speriati de perioada alegerilor

Creștinii din India se tem că alegerile generale din țară, care au început in aceste zile, pot conduce la o creștere a persecutarii minorităților religioase.

Sondajele de opinie sugerează o victorie a opoziției – Alianța Națională Democrată – condusa de Partidul nationalist hindus Janata Bharatiya (BJP).

Candidatul la postul de Prim-Ministru, Narendra Modi (foto), este în prezent lider in Gujarat. El a fost foarte criticat pentru incapacitatea de a preveni masacrarea a mai mult de 2.000 de musulmani în acest stat, în 2002.

Cele mai multe incidente de violență în masă împotriva creștinilor, au avut loc în statele aflate sub conducerea BJP, conform publicatiei Morning Star News.

Rev. Richard Howell, secretar general al Fratiei Evanghelice din India, spune ca ascensiunea lui Modi a dus la “teamă și nesiguranță” între creștini.

Alegerile parlamentare din India vor avea loc în nouă etape, care se încheie pe 12 mai.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.