Amplasarea si sfintirea unei cruci memoriale la Polul Nord

Conform unui raport Interfax, membrii Asociației Eroilor Uniunii Sovietice și Eroii Rusiei, cercetătorii polari, oficialitatile de stat si personalitățile publice, alaturi de mai multi oameni de afaceri, au ajuns la Polul Nord in aceasta duminică.

Grupul l-a inclus, de asemenea, si pe Episcopul Iakov de Naryan-Mar și Mezensk, și pe protopopul Vsevolod Chaplin, președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relatia intre Biserica și Societate.

Scopul calatoriei a fost amplasarea unei cruci memoriale la Polul Nord și oficierea unei slujbe de rugaciune de catre Episcopul Iakov, conform unei declaratii a Părintelui Vsevolod pentru un corespondent Interfax.

“Condamnăm războaiele, toate manifestările fascismului și terorismului, drogurile și criminalitatea, înainte de a fi prea târziu! Să le opunem rezistenta si sa fim vigilenți! Trebuie salvata lumea și casa noastră comună – Pamantul, darul binecuvântat de la Dumnezeu, în special Arctica și Antarctica. Procesele naturale ireversibile se pot pune în mișcare și contradicții sociale, politice, inter-etnice și inter-religioase incontrolabile pot apărea, conducandu-ne la o catastrofă universală. Dumnezeu sa ne mantuiasca!”, a spus acesta.

Oaspeții au vizitat, de asemenea, stația polara internaționala Barneo.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.