Primatul Greciei, despre detentia a mii de persoane in inchisorile israeliene

Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei și Arhiepiscop al Atenei, Ieronim al II-lea, a afirmat in aceste zile sustinerea sa pentru Declarația de la Robben Island de eliberare a lui Marwan Barghouhti și a tuturor prizonierilor palestinieni.

“Mentinerea a mii de oameni în închisori, este o rușine pentru civilizația umană și o rană profundă în regiunea Orientul Mijlociu”, a spus Ieronim al II-lea.

“Ne alăturăm celorlalti care asteapta eliberarea lui Marwan Barghouthi și a tuturor prizonierilor palestinieni”, a adaugat acesta.

Ieronim al II-lea a făcut aceste declarații într-o scrisoare trimisă Ambasadorului palestinian in Grecia, Marwan Toubasi.

Iernim al II-lea a fost informat de către Toubasi despre campania internațională de eliberare a lui Barghouthi, despre condițiile inumane ale prizonierilor palestinieni, precum și despre crimele israeliene și agresiunile la adresa poporului palestinian, mai ales despre demolarea caselor, confiscarea terenurilor, construirea zidului de separatie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Toubasi a anunțat că dispune de sprijinul a mai mult de două sute de politicieni greci, academicieni și artiști, și de eforturile organizațiilor legale privind Declarația de la Robben Island.

Marwan Barghouti Hasib Ibrahim este un om politic palestinian, condamnat și încarcerat pentru crimă, de către un tribunal israelian. El este privit ca lider al primei si celei de-a doua Intifade. Barghouti, la un moment dat a sprijinit procesul de pace, dar după anul 2000 a devenit lider al Intifadei Al-Aqsa în Cisiordania. El a fost numit de unii “Mandela palestinian”.

Autoritățile israeliene l-au numit pe Barghouti terorist, acuzându-l de conducerea a numeroase atacuri, inclusiv atentate sinucigașe, împotriva unor ținte civile și militare. Barghouti a fost arestat de Forțele Israeliene de Apărare, în 2002, în Ramallah.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.