Khabarovsk: Biserica a ars din temelii, iar ctitorul sau a fost ucis

În Khabarovsk, în noaptea din 5 aprilie, Biserica Sfantul Alexandru Nevsky a ars din temelii. În aceeași noapte, un binefăcător al bisericii, care a ajutat la construirea acesteia, a fost si el ucis.

Un jurnalist al portalului de știri RIA “Vostok-media” a spus ca Iulia Kalashnikova, un reprezentant al Ministerului Rus al Situatiilor de Urgență (regiunea Khabarovsk), a marturisit ca clericii au încercat mai intai să stingă singuri flăcările. Când au vazut ca nu reușesc, au chemat pompierii. Primele unități au ajuns în cinci minute, dar flacarile cuprinsesera deja o suprafață de aproximativ 200 de metri patrati. Stingerea focului a fost împiedicata de un vânt puternic, furtunos. Cu toate acestea, pompierii au reușit să împiedice raspandirea focului la clădirile învecinate.

Paisprezece unități de pompieri au luptat cu focul aproape două ore. Clădirea bisericii de lemn este distrusa. O revizuire a prejudiciului și determinarea cauzei care a stat la baza incendiului vor fi efectuate in urmatoarea perioada. Reprezentanții Episcopiei Khabarovsk, împreună cu inspectorii, vor fi implicați în acest proces.

Orașul se află la 30 km de granița cu China, la confluența rîurilor Amur și Usuri. Este al doilea oraș ca mărime din Orientul îndepărtat rusesc. După recensămîntul din 2002, populația era de 583 072.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.