Vatican: cooperare practica intre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Romano-Catolica

In aceste zile, o delegație a Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei a participat la o intalnire privata cu Papa Francisc.

Delegatia i-a transmis Papei salutări din partea Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill și, de asemenea, din partea Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk, seful Departamentului.

Importanța dezvoltării relațiilor bilaterale dintre Patriarhia Moscovei și Vatican, a fost din nou observata în timpul discutiei.

Reprezentanții DECR s-au mai întâlnit cu Cardinalul Koch, președinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, cu Arhiepiscopul Vincenzo Paglia, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie, și cu Mons. Carlos Azevedo, episcop delegat al Consiliului Pontifical pentru Cultură.

Au avut loc discutii despre cooperare practică între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Romano-Catolică, inclusiv despre schimburile culturale și sociale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.