Papa binecuvanteaza astazi o cruce realizata din lemnul barcilor migrantilor naufragiati

Papa Francisc va binecuvanta astazi, miercuri 9 aprilie 2014, o cruce realizata din lemnul bărcilor migranților naufragiati pe insula Sicilia Lampedusa, conform ziarului Vaticanului, L’Osservatore Romano.

Crucea, care are 2,8 metri înălțime, 1,5 metri lățime și cântărește 60 de kilograme, va fi purtata, apoi, intr-o procesiune la nivel national. Aceasta va fi predata de la o biserica la alta, intre congregațiile și comunitățile din întreaga Italie, ca un fel de reper spiritual, avand ca destinatie finala Biserica Sfantul Ștefan din Milano.

Crucea este lucrarea unui tamplar din Lampedusa, Franco Tuccio, care incepand cu data de 9 aprilie 2009, si-a transformat intr-o adevarata cauza soarta migrantilor. In acea zi, el nu s-a dus la locul de muncă, ci si-a petrecut ziua pe plaja, ajutandu-si colegii insulari sa recupereze corpurilor naufragiatilor sositi cu o barca din Somalia. Pana seara, 100 de cadavre au fost scose din apă. Observând lipsa de interes a mass-mediei fata de înecul în masă, într-un efort de a atrage atenția asupra situației dificile a migranților, acesta a început să contruiasca cruci din piesele barcii găsite pe malul insulei, care se află mai aproape de Africa decât de Italia, fiind primul țărm pentru navele de migranți deseori nesigure.

Zeci de mii de imigranți sosesc în Italia, din Africa de Nord, în fiecare an, și multe alte mii mor in încercarea de trecere a frontierei. Când Papa Francisc, în iulie 2013, a ales Lampedusa ca prima călătorie în calitate de Pontif, concentrand atenția asupra solicitanților de azil care mor încercând să traverseze Marea Mediterană, acesta a celebrat Messa (Liturghia catolica) pe insula folosindu-se chiar de una dintre crucile lui Tuccio.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.