A decedat Patriarhul emerit al Bisericii Catolice Caldeene de Babilon, Emmanuel III Delly

Un patriarh angajat “în promovarea relațiilor de respect, corectitudine si pașnice cu alte tradiții religioase”, este tributul adus de Papa Francisc, Cardinalului Emmanuel III Delly, Patriarhul emerit al caldeenilor, de Babilon, care a murit ieri, 8 aprilie 2014, in Statele Unite ale Americii, San Diego, la vârsta de 86 de ani.

Într-o telegramă trimisă succesorului acestuia, actualul șef al Bisericii Catolice Caldeene, Raphael Louis Sako I, Papa și-a exprimat “profunda tristețe: “Am transmis clerului si credinciosilor Patriarhiei, în Irak și diaspora, condoleanțe, și i-am asigurat de rugăciunile mele”.

“Mă alătur tuturor celor care plâng pierderea acestui pastor stimat”, a spus el.

Patriarhul Emmanuel III Delly demisionase din funcția sa, pe 19 decembrie 2012 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Numit cardinal, de catre Papa Benedict al XVI-lea, în Consistoriul din 24 noiembrie 2007, el a fost asistent al Patriarhului de Babilon al caldeenilor timp de peste 40 de ani.

În conformitate cu o biografie publicata de Vatican, patriarhul a încercat să “îmbunătățească situația și securitatea populației” în Irak și “să mențină relații de prietenie cu Islamul”. Biserica Catolică Caldeeană este cea mai mare Biserică creștină din Irak (80% din creștinii din țară).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.