Arhiepiscopul Ciprului, acuzat de afaceri imobiliare discutabile cu prima doamna a tarii

Prima doamnă a Greciei, Andri Anastisiades, și Arhiepiscopul Ciprului, Chrysostomos II (foto), se afla în centrul atenției în tara, după ce un ziar a pus la îndoială condițiile unui acord privind vanzarea unui teren, intre acestia.

Conform jurnalului cipriot Phileleftheros, de ieri, miercuri, 9 aprilie 2014, dna. Anastasiades, în luna februarie i-a plătit Arhiepiscopiei doar 500.000 €, pentru o proprietate rezidențială de 1739 mp, in zona de înaltă clasă Mesovounia, din Yermasoyia, Limassol, în timp ce evaluatorii estimeaza valoarea de piață actuală la 870.000€.

Tranzacția, care a fost semnata de către Arhiepiscopul Ciprului, Chrysostomos al II-lea, a atras o atenție considerabilă din partea locuitorilor insulei, fapt care a determinat o declarație scrisă din partea Arhiepiscopiei, prin care aceasta isi exprimă consternarea fata de articolul in cauza, negând orice sugestie de comportament inadecvat.

“Vânzarea catre doamna Anastasiades a fost făcută în condițiile pieței libere, având în vedere mediul economic actual, valoarea actuală a proprietății și caracteristicile sale specifice și, prin urmare, nimic discutabil nu a avut loc”.

Ulterior, Arhiepiscopul a acuzat ziarul de încercare de a induce în eroare publicul.

Prima doamnă a emis, de asemenea, un răspuns scurt, exprimându-si surprinderea și sugerand că “are loc transformarea unei tranzacții juridice de drept privat, într-o problemă politică”.

Mai târziu, tot ieri, miercuri 9 aprilie 2014, Președintele Nicos Anastasiades a emis o declarație, apărandu-si onestitatea și considerând că “este indecent sa se foloseasca astfel de chestiuni în politica meschina și in disputele politice și de afaceri”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.