Mesaje: IPS Gherasim, vrednic slujitor, pastor si povatuitor al credinciosilor ramniceni (IPS Irineu)

Trecerea la ceruri a părintelui nostru Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, aduce în inimile noastre multă întristare.

Păstor al turmei lui Hristos din acest binecuvântat pământ al Olteniei, Înaltpreasfinţitul duce cu sine în Împărăţia cerurilor solia rugăciunilor noastre, întărite şi pecetluite de grija părintească pe care ne-a purtat-o în această viaţă. Pilda faptelor sale va rămâne de-a pururi vie pentru noi, arhierei, preoţi, diaconi, monahi şi monahii, cei ce astăzi împlinim lucrarea lui Hristos în Sfânta Sa Biserică.

Prin urmare, mutarea sa la Domnul este o pierdere şi totodată un câştig pentru noi toţi. Pierdere, pentru că pleacă dintre noi un adevărat părinte, şi câştig, pentru că am mai dobândit un rugător în ceruri.

Pentru toată osteneala împlinită în această viaţă ca slujitor, păstor şi povăţuitor al credincioşilor râmniceni, rugăm pe Bunul Dumnezeu să primească sufletul său în Împărăţia Sa cea veşnică şi să-l aşeze laolaltă cu drepţii Săi! Veşnică să-i fie pomenirea!

† Irineu

Mitropolitul Olteniei

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.