Friday 22 march 2024

Târgul “Semințe cu suflet”

 

Târgul “Semințe cu suflet” - 23 martie 2024, începând cu ora 10

Locație: str Bastionului, nr 6 A, Bastionul Soldisch

Bastionul Soldisch

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, desfăsurându-se în parteneriat media oficial cu Asociația Lăcașuri Ortodoxe, găzduiește sâmbătă, 23 martie 2024, evenimentul Târgul “Semințe cu suflet”.

Târgul de semințe este organizat de grupul “Semințe cu suflet” și va avea loc în premieră pe str. Bastionului, nr.6 A, la Bastionul Soldisch, începând cu ora 10 până la epuizarea semințelor.

Pasionații de grădinărit pot beneficia de sfaturile membrilor grupului și de îndrumarea lor pentru a avea o grădină bogată în legume, fructe și plante ornamentale.

,,Dăruirea semințelor e o investiție într-un viitor mai bun! Primul eveniment desfășurat în cadrul programului “Târgul de țară: grădină și peisaj rural” este dedicat activităților legate de grădinărit, mai precis începutul practic al grădinăritului: sămânța, cea care înmagazinează în ea zestrea genetică a unei plante care împreună cu priceperea grădinarului și cu grija lui pe parcursul câtorva luni de zile, se transformă în fructe, legume, de fapt viață curată și sănătoasă, așa cum ne dorim cu toții.

Dăruirea de semințe nu este o îndeletnicire nouă, grădinarii și agricultorii au făcut dintotdeauna schimb de semințe, puieți și de cunoștințe, ajungând astfel mai repede și mai ușor să stăpânească pământul astfel încât să le ofere roade gustoase și hrănitoare.

În satul tradițional, semințele uscate bine și învăluite în bucăți de hârtie, apoi pătrate în coșulețe de nuiele, erau puse primăvara devreme - unele în răsadnițe, altele semănate direct în pământ, fiecare după rostul ei.

Inițiatoarea grupului “Semințe cu suflet”, doamna Rodica Meiroşu, este și sufletul și organizatorul proiectului. După ce a locuit peste 30 de ani la oraș, s-a retras pe meleagurile natale, în județul Buzău, pentru a se ocupa de grădinărit, una dintre pasiunile ei, adunând și cultivând soiuri de legume și fructe românești.

La început, membrii grupului își trimiteau semințele între ei, prin poștă, apoi au început să organizeze întâlniri prin țară, primele desfășurându-se în județele Buzău și Prahova. În ultimii ani, s-au organizat evenimente în toată țara, atât primăvara cât și toamna.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.

Cu acest prilej, Muzeul ASTRA le oferă sibienilor o nouă posibilitate de a cunoaște mai bine patrimoniul arhitectural al Sibiului prin vizitarea parțială a Bastionului Soldisch, ghidați de muzeograful Dr. Adrian Stoia între orele 10-14.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, defășurându-se în parteneriat media oficial Lacașuri Ortodoxe.

Cosmin Călinescu,

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.