Tuesday 31 october 2023

Marketingul și educația în muzee (Eveniment desfășurat în parteneriat media oficial cu Asociația Lăcașuri Ortodoxe)

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, fiind desfășurate în parteneriat media oficial cu Asociația Lăcașuri Ortodoxe, găzduiește și organizează cea de-a XII-a ediție a conferinței Marketingul și educația în muzee. Evenimentul va avea loc în perioada 1-4 noiembrie 2023. Lucrările prezentate aici vor constitui o sinteză a activităților cu caracter educational și de marketing realizate de 30 de participanți din țară și din străinătate.

,,Reprezentanții organizațiilor și muzeelor vor aduce în discuție o problematică diversă si perspective noi asupra abordării specificului acestor instituții, care se dezvoltă în funcție de contextul, de colecțiile și de resursele pe care le dețin. Adaptarea resurselor la cerințele publicului și, de asemenea, studiul constant al transformărilor acestora, sunt aspecte importante pentru a putea oferi produse și activități educaționale de calitate. Astfel, vor fi prezentate programe și instrumente adaptate necesităților publicului din prezent și, de asemenea, vor putea fi realizate analize ale evoluției acestora în funcție de condițiile socio-culturale și chiar antropologice, recente și prezente”, a declarat Raluca Andrei, șef serviciu Educație și Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA

Pe lângă lucrările desfășurate în plen în cadrul sesiunii, vor fi prezenți speakeri internaționali care vor susține discursuri de specialitate. Alături de Ciprian Anghel Ștefan, Director General al Muzeului ASTRA, vor vorbi despre temele de interes ale conferinței: Conf. univ. dr. Carmen CROITORU, Director General al Institutului Național pentru Cercetare și Formare Cuturală din București, Tone Erlien MYRVOLD, Cercetător la Centrul Norvegian pentru Muzică Tradițională și Dans, din Norvegia, Prof. Dr. Habil. Alexandra ZBUCHEA, Prodecan al Facultății de Management, SNSPA din București și Patrick LEHNES, Cercetător la Institutul pentru Științe Sociale de Mediu și Geografie, din cadrul Universității din Freiburg, Germania.

,,Marketingul și educația sunt elemente vitale pentru dezvoltarea programelor culturale și transmiterea asociată cu asumarea rolului de educator pentru dezvoltarea sustenabilă a societății, răspunzând practic la provocările generate de schimbările climatice și contextul internațional. Și da! Muzeele livrează starea de bine!”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, Director General al Muzeului ASTRA.

În cadrul conferinței va fi prezentat și volumul dedicat evenimentului, publicația Marketingul și educația în muzee, volum ce conține lucrările de specialitate ale conferinței care a avut loc în anul 2022.

Ziua de 1 noiembrie este dedicată unui tur ghidat la gospodăriile incluse în programul de mediere culturală - Memoria secretă a obiectelor, iar în data de 4 noiembrie va avea loc prezentarea documentarului Ceata de feciori din satul Rucăr, film realizat de Muzeul ASTRA in cadrul proiectului Internațional Dans as ICH.

Susținerea lucrărilor va avea loc în Sala Auditorium, Pavilionul Muzeal Multicultural, în perioada 02-03 noiembrie 2023, în intervalul orar 10.00-17.00 și va putea fi urmărită online la adresa:

Zoom Meeting: https://us06web.zoom.us/j/8755477450?pwd=WUJYTkdiRUQ2VGNDUk9vRVhJL1lUQT09

Meeting ID: 875 547 7450 / Passcode: YwjSj6


INFO TEXT: Raluca Andrei, șef serviciu Educație și Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA


Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, fiind desfășurate în parteneriat media oficial cu Asociația non-profit Lăcașuri Ortodoxe.

Cosmin Călinescu,

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile