Thursday 1 january 1970

Icoana Novgorod a Maicii Domnului

Icoana făcătoare de minuni "Novgorod" a Maicii lui Dumnezeu a fost pictată de Sfântul Petru, Mitropolitul Moscovei - care este serbat în ziua de 21 decembrie. Acesta a pictat-o în timpul şederii sale ca egumen al unei mânăstiri de pe Râul Rata, la hotarele Malîi Dvoreţ.

Într-o perioadă de persecuţii, uniaţii (greco-catolicii) au jefuit Mânăstirea Novgorod, iar Icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu a fost mutată, de Ieromonahul (Părintele călugăr) Iacov, în Mânăstirea Eleţk Cernigov.

Episcopul Antonie (Stacovschi) din Cernigov l-a binecuvântat, ulterior, cu această icoană, pe Simeon, cel ce se preocupa de Mânăstirea Suroj din Eparhia Cernigovului.

Pe 14 august 1677, în timpul unei procesiuni bisericeşti de la vechea biserică la o alta nouă, Icoana Maicii Domnului "Novgorod" a săvârşit mai multe minuni.

Icoana Novgorod a Maicii lui Dumnezeu, făcătoare de minuni, este cinstită în mod aparte în ziua de 20 decembrie, an de an.

*********
/ spre slava lui Dumnezeu – traducere şi adaptare Lăcaşuri Ortodoxe – 2022 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.