Thursday 1 january 1970

Icoana FLOAREA NEPIERITOARE Ardatov a Maicii Domnului

La Moscova există o Icoană a Maicii lui Dumnezeu, care poartă numele de "Floarea Nepieritoare", în Biserica "Adormirea Maicii Domnului", din Moghilţi.

O altă Icoană „Floarea Nepieritoare" se află şi în Mânăstirea de maici "Acoperământul Maicii Domnului" din oraşul Ardatov, la peste 50 Km de Arzamas.

Icoana "Floarea Nepieritoare" O arată pe Maica lui Dumnezeu cu Fiul ei dumnezeiesc pe genunchi. Faţa Pruncului este întoarsă spre umărul stâng al Maicii sale. Preasfânta Fecioară Maria priveşte către Fiul Ei, care ţine o floare în mâna stângă. Acesta este motivul pentru care Icoana se numeşte "Floarea Nepieritoare", deoarece floarea reprezintă simbolic floarea netrecătoare a curăţiei şi purităţii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Chipurile Maicii lui Dumnezeu şi Pruncului radiază lumină, Maica lui Dumnezeu are o coroană pe cap, iar în partea de jos apare inscripţia: Icoana Floarea Netrecătoare a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Această Icoană este una dintre multele icoane care sunt venerate în această mânăstire.

Icoana Ardatov "Floarea Netrecătoare" a Maicii Domnului este cinstită în mod aparte în ziua de 31 decembrie. Mai multe date despre alte Icoane făcătoare de minuni, cu acelaşi nume, pot fi găsite, însă, în sinaxare, la data de 3 aprilie.

*********
/ spre slava lui Dumnezeu – traducere şi adaptare Lăcaşuri Ortodoxe – 2022 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.