Danemarca: prima Sfanta Liturghie in noua biserica romaneasca din Ikast, preluata de la luterani

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat ieri în mijlocul românilor din parohia ,,Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din orașul Ikast, Danemarca, dupa cum ne informeaza reprezentantii Episcopiei.

Cu acest prilej, Preasfințitul Macarie a săvârșit prima Liturghie în noua biserică cumpărată de parohia ortodoxă română de la comunitatea luterană, în primăvara acestui an.

Acest lacaș de închinare a fost construit din cărămidă, în anul 1912, fiind folosit în special pentru activitățile misionare cu tineretul luteran din zonă. În ultimii ani, activitățile luterane s-au restrâns și s-au organizat în alte locații, iar acest lacaș nefolosindu-se, a fost achiziționat de parohia ortodoxă română din Ikast.

La 15 mai 2013, biserica a intrat în posesia parohiei românești din Ikast și s-au început ample lucrări de amenajare interioară: izolarea bolții și așezarea de noi candelabre bisericești, schimbarea instalației electrice, consolidarea cafasului, urmând ca în cursul anului viitor să se monteze, la altarul bisericii, noul iconostas și să se așeze în interior strănile sculptate, mobilierul fiind lucrat în atelierele Mănăstirilor Putna și Sihăstria Putnei din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie, impreună cu părintele paroh Casian Silviu și cu bunii și jertfelnicii credincioși ai parohiei, au adus mulțumire Atotmilostivului Dumnezeu, rugându-L ca lucrarea începută la noua biserică să fie dusă la bun sfârșit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.