Paisie din Athos: un parinte sfant, comemorat de cei ce se bucura de minunile sale, in Tesalonic

O slujba a parastasului, dedicata Pr. Paisie din Muntele Athos (Eznepidis), a avut loc in ziua de 12 iulie, într-o atmosferă de mare cinste, in Mănăstirea Sf. Ioan Teologul din Suroti-Tesalonic, unde acesta este inmormantat.

Slujba a fost condusa de Mitropolitul Nicodim de Cassandra și de Mitropolitul Atanasie de Limassol.

Mii de credincioși au venit la Suroti-Tesalonic, pentru a-l comemora pe Pr. Paisie și pentru a participa la aceasta slujba. La sfârșitul Liturghiei, Mitropolitul de Limassol a vorbit despre Parintele Paisie și despre harul sau special, pe care Domnul i l-a dat. La randul sau, Mitropolitul de Cassandra, Nicodim, a tinut un cuvant despre cel care a fost „ca un sfant pentru Biserica” Ortodoxa, amintind tuturor vorbele mangaietoare ale parintelui.

Născut în anul 1924 în Cappadocia, părintele Paisie a trăit în mare asceza pe Muntele Athos, din anul 1950 până în octombrie 1993, când s-a deplasat in Salonic pentru a fi operat. Imposibil sa mai revina in Muntele Athos după operație, din cauza sănătății sale, el a petrecut mai multe luni la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul, pe care a infiintat-o și unde a si murit. În timpul vieții sale, mii de oameni au primit indrumare duhovniceasca și sprijin in rugaciune. Mai multe miracole au avut loc la mormântul acestuia, acolo unde un număr mare de credincioși din Grecia și din diferite țări ortodoxe vin in fiecare zi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.