Biserica Sfantului Mormant: Sancta Terra 2015 – Ierusalim, la expozitia din Versailles

Custozii franciscani din Țara Sfântă au apreciat, in ultimele ore, entuziasmul „de neimaginat” cu care Versailles-ul și publicul său se bucura de expozitia care cuprinde 250 de lucrări legate de Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Organizata de către Departamentul Hauts-de-Seine și de Castelul de Versailles, expozitia Bisericii Sfantului Mormant cuprinde tablouri recent restaurate, de candelabre, potire și alte obiecte sfinte (vezi ARHIVA).

La deschiderea expozitiei din Versailles, au fost prezenti sute de oameni, ocazie cu care Custodele actual al Țarii Sfinte, Fr. Pier Battista Pizzaballa, a anuntat crearea Muzeului Sancta Terra 2015, în Ierusalim, cu comori donate de pelerini de-a lungul secolelor, din tara și din jurul lumii.

Muzeul Sancta Terra 2015 din Ierusalim va crea noi legături între locuitorii Ierusalimului, care vor descoperi astfel acest patrimoniu extraordinar, care face parte din istoria Țării Sfinte, conform Custodelui.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.